Tijd tot aan Dakar 2025: Dakar 2025:

Etappe 4

Etappe 4 is door Paul en Jan Pieter ook weer volbracht echter met heel veel wisselende emoties. Gedurende de stage werd de race perfect opgebouwd en bij het laatste waypoint reden Paul en JanPieter een 3 tijd. Een top prestatie om van een 14e plek door het veld naar voren te rijden.

Paul: “Tot aan het laatste waypoint ging het perfect. Bij de tankstop wisten wij al dat het goed zat en dat we een mooi resultaat konden rijden.

Met nog 25 kilometer duinen te gaan naar de finish, waar we normaal met de beste mee kunnen, sloeg het noodlot toe. We misten vermogen en de motor liep nog op 2 cilinders. We zijn gestopt om een injector en een bobine te vervangen. Helaas was dat niet het probleem. Besloten om het toch maar te proberen maar dat ging echt niet.

Met de navigatie kunsten van Jan Pieter zijn we toen om de duinen heen gereden, 30 Km om. We zijn uiteindelijk met 2 uur vertraging gefinisht. Daar kwam nog 45 minuten straftijd bovenop voor gemiste waypoints. Onze prachtige 9e plaats algemeen was in een klap weg, een top resultaat bij de eerste 3 in de special ook…

Onderweg naar het bivak toch een traantje weg moeten pinken”.

Maar Dakarteam Spierings heeft zijn veerkracht kunnen tonen. Bij aankomst in het bivak is het team vol power aan buggy begonnen. Alles gecheckt en uiteindelijk de elektrische storing kunnen verhelpen.

Jan Pieter: “het is fantastisch om te zien wat we als team voor elkaar krijgen. Hulde aan onze (Louwman)monteurs die met ongekende inzet, een nacht overslaan en er voor zorgen dat wij etappe 5 naar Shubaytah kunnen starten. Geen woorden voor”