Tijd tot aan Dakar 2025: Dakar 2025:

Etappe 3

Dakarteam Spierings, Paul en Jan Pieter, kunnen ook de 3e etappe afvinken. De etappe was geen makkelijke en zorgt in de klassementen voor de nodige verschuivingen.

Jan Pieter: “het was een rare dag, we konden slecht in ons ritme komen, de flow zat er niet in. Navigeren was best lastig en de waypoints slecht te vinden”.

Paul: “Ook vandaag weer veel stof en stenen, lekke band, al met al een dag van heel houden en uitrijden. Gewoon de “schade” beperken.

Ook mede doordat het Serviceteam vanavond maar 2 uur mag sleutelen, het is een soort marathon etappe vandaag en morgen”.

De buggy met startnummer 336 zakte gedurende de etappe van vandaag terug naar een 16e tijd maar met een snel en goed laatste gedeelte wisten Paul en Jan Pieter terug te komen tot een 14e tijd.

Dat het een zware etappe was blijkt ook wel uit het algemeen klassement. Een aantal toppers hadden vandaag problemen en kwamen met ruime achterstand binnen. Hierdoor schuiven Paul en Jan Pieter nu door naar een 9e plaats !!! In het algemeen klassement.

Zie voor de spannend beelden van vandaag om 19.00 uur RTL7 Dakar GP

Morgen gaat de Rally van Al Salamiya naar Al Hofuf middels een special van 299 Km en 332 Km verbinding.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door en dankzij onze trouwe partners

Bekijk vlog