Tijd tot aan Dakar 2025: Dakar 2025:

Etappe 10

10 uit 10 ✅
Ook de 10e etappe in de 2024 Dakar is een feit… Onze Paul en Jan Pieter hebben ook deze special volbracht met een mooi resultaat !

Paul: “op de verbinding naar de proef hadden wij een probleempje, dit zorgde voor nogal wat stress in de buggy. We hebben het allemaal op tijd kunnen fixen maar je begint niet lekker aan z’n special. Daar kwam na 50 km ook nog eens een lekke band bij, eigenlijk heel normaal, maar dat wil je niet met nog ruim 300 km voor je”.

Jan Pieter: “we hebben elkaar even aangekeken en besloten ons te “resetten” en normaal door te gaan, net doen of er niks is, gewoon in de koppies een herstart. Dan zie je dat je al snel dat het veel beter gaat”.

En inderdaad, waypoint voor waypoint werden de tijden beter en beter. Kwam de T3 Challenger met 336 op waypoint 2 nog door met een 20e tijd, werd dat op de volgende waypoints 17, 15, 13, 12 en uiteindelijk aan de finish een 11e tijd. Dit slechts 20 minuten achter de dagwinnaar na 371 km wedstrijd.
Paul: “ik weet dat we zo niet mogen rekenen maar een dag als vandaag zonder problemen, dat scheelt je 12 a 13 minuten, dan rijden we bij de eerste 5.
Maar we gaan niet gek doen, wij willen gewoon de finish halen, dat ben ik al mijn trouwe partners verschuldigd. Zij maken dit alles mogelijk”.

Al met al toch gewoon weer een topdag, Dakarteam Spierings zit nog volop in de race, daar waar al velen moesten afhaken.

Morgen de 11e etappe van Al Ula naar Yanbu. Een voorlaatste maar toch zeer pittige etappe met 420 km special en 107 km verbinding.